Home » Film- en bioscoopnieuws

DiGiTalk 2014

Ingediend door aan 1 juni 2015 – 14:55 No Comment

Laserprojectie, brillen die ondertiteling projecteren en videogames spelen in bioscoopzalen; dit en meer belangrijke ontwikkelingen voor de toekomst van bioscopen in de nieuwe DiGiTalk.

Onlangs is DiGiTalk 2014 verschenen, een publicatie van Media Salles welke een weergave biedt van de verscheidene presentaties die zijn gehouden gedurende de 11e editie van DigiTraining Plus. DigiTraining Plus is de enige training binnen het Creative Europe MEDIA sub-programma, dat kijkt naar nieuwe technologieën vanuit het oogpunt van de bioscopen en filmtheaters. Het biedt professionals in de filmwereld de benodigde kennis om de kansen en risico’s te zien in het proces van digitalisering en geeft gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. De training had ditmaal als thema ‘New Technologies for the European Cinemas of the Future’ en omvatte onderwerpen variërend van ontwikkelingen in kleur en geluid tot gevolgen voor het filmaanbod en van nieuwe distributiemogelijkheden tot kostenbesparing in het digitale tijdperk.

Naast een selectie van ideeën en succesvolle ervaringen op het gebied van digitale projectie bevat DiGiTalk een sectie met kerncijfers inzake de digitalisering binnen Europa.
DiGiTalk 2014 is geredigeerd door Jorien Scholtens MA.

De volledige DiGiTalk kunt u hier doorbladeren.

MEDIA Salles is een organisatie binnen het MEDIA Programma van de Europese Unie en heeft als missie het promoten van Europese films middels training en het verschaffen van informatie, met een focus op bioscoopexploitanten. Meer informatie over MEDIA Salles is te vinden op haar website.

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.