Home » Recente onderzoeken

Nieuw publieksonderzoek Filmthuis

Ingediend door aan 8 februari 2017 – 14:17 No Comment

Stichting Filmonderzoek heeft een nieuw publieksonderzoek uitgevoerd voor online service Filmthuis. Het onderzoek richtte zich op de mate van kannibalisatie van Filmthuis op het filmtheaterbezoek. Hieruit bleek dat Filmthuis grotendeels aanvullend is op filmtheaterbezoek en niet zozeer concurrerend.

Filmthuis is een service waarmee filmtheaters de mogelijkheid hebben via hun eigen website online arthouse films aan te kunnen bieden. De films verschijnen gelijktijdig met de theatrale release en worden aangeboden voor een premium prijs. 14 filmtheaters bieden momenteel de service aan.

Filmthuis zou extra transacties kunnen genereren door drempels weg te nemen bij mensen die door verschillende barrières anders niet naar het filmtheater zouden gaan om een film te zien. De service zou echter ook betalend bezoek aan het filmtheater kunnen kannibaliseren en voornamelijk mensen kunnen trekken die normaliter al wél het filmtheater zouden bezoeken.

Uit onderzoek van Filmonderzoek blijkt echter dat Filmthuis slechts voor een klein deel kannibaliseert op filmtheaterbezoek. Ruim 80% van de mensen die interesse hebben in Filmthuis ervaart één of meerdere drempels bij filmtheaterbezoek, zoals aanvangstijden die niet uitkomen, een te korte vertoningsperiode van een film of het niet kunnen vinden van een oppas. Voor deze mensen kan Filmthuis een goed alternatief vormen. Bovendien is het overgrote merendeel van de geïnteresseerden van mening dat een film het best tot zijn recht komt in het filmtheater. Filmtheaterbezoek wordt door hen als prettiger ervaren dan het thuis kijken van een film. Filmthuis vormt daarmee voornamelijk een aanvulling op filmtheaterbezoek.

Download hier het onderzoeksrapport

 

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.