Home » Recente onderzoeken

Video on Demand rukt op!

Ingediend door aan 22 februari 2012 – 10:20 No Comment

Uit recent onderzoek van Stichting Filmonderzoek blijkt dat in 2011 ruim 1,3 miljoen Nederlanders naar films via Video-on-Demand hebben gekeken. Dit is een stijging van 62% van het aantal gebruikers ten opzichte van 2010. Met VOD kunnen consumenten via het internet films direct op de computer of via een set-top box aangesloten op de televisie “streamen”.

Download hier het onderzoeksrapport (6MB).

Resultaten

Vooral mannen zijn meer VOD gaan gebruiken en daarnaast is er een stijging onder scholieren, studenten en gepensioneerden. Maar ook bij de werkende beroepsbevolking blijft het gemak van VOD onverminderd populair. Grootgebruikers van VOD kijken het liefst naar de ‘serieuze dramafilm’, terwijl de incidentele VOD gebruikers een voorkeur hebben voor ‘actie’ en ‘komedie’. De Nederlandse film is bij beide groepen populair. De bioscoopsector hoeft vooralsnog niet bang te zijn voor vervanging, aangezien de VOD gebruikers ook regelmatig een bioscoop bezoeken.

Over het onderzoek

De enquête is eind 2011 uitgezet in het wetenschappelijk onderzoekspanel van CentERdata en door 1.881 respondenten ingevuld (responspercentage van bijna 76%). Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking ouder dan 16 jaar.

Over Video-on-Demand

Met VOD kunnen consumenten via het internet films, tv programma’s en andere videocontent direct op de computer of via een set-top box aangesloten op de televisie streamen. Na betaling kan de consument dan bijvoorbeeld gedurende 24 uur de film kijken.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met onderzoeker MSc Dimitri Lahaut, tel. 030-8502537.
E-mailen kan ook: dimitri@filmonderzoek.nl

Klik hier voor meer berichten over Video on Demand op de website van Stichting Filmonderzoek!

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.