Home » Film- en bioscoopnieuws, Headline

‘Wereldwijde inkomsten streaming in 2019 hoger dan de traditionele box office’

Ingediend door aan 18 december 2018 – 10:08 No Comment

Nadat de Amerikaanse box office het in 2017 al moest afleggen tegen de inkomsten uit streaming, groeit het aandeel van ‘’subscription video-on-demand’’ (sVOD-diensten) nu ook hard in de rest van de wereld; 2019 wordt volgens wetenschappers van Ampere Analysis dan ook het jaar waarin de wereldwijde inkomsten uit streaming (verwacht: 46 miljard dollar) voor het eerst groter zullen zijn dan de wereldwijde box office (verwacht: 40 miljard dollar).

Aan de hand van een analyse in vijftien verschillende landen (waaronder de Verenigde Staten, Mexico, Frankrijk en China) concluderen de onderzoekers dat er niet alleen een verband bestaat tussen de ticketprijs en het gebruik van services zoals Netflix en Amazon Prime, maar dat de ticketprijs ook invloed heeft op de mate waarin men een bioscoop bezoekt. Beide factoren dragen volgens hen bij aan het succes van sVOD-diensten.

Bron: The Hollywood Reporter

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.