Home » Bioscoopmonitor, Recente onderzoeken

Bioscoopmonitor 2010/2011

Ingediend door aan 27 juni 2011 – 12:51 5 Comments

Stichting Filmonderzoek heeft de Bioscoopmonitor 2010/2011 opgeleverd. Dit jaarlijks continu onderzoek biedt inzicht in hoe de inwoners van Nederland films consumeren. Het wordt uitgevoerd in opdracht van De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Het onderzoek richt zich primair op bereik, bezoekfrequentie, gedrag en motivaties ten aanzien van filmconsumptie en bioscoopbezoek, beoordeling van de dienstverlening, overige vrijetijdsbestedingen en mediagebruik, en marketing in de filmindustrie.

Stichting Filmonderzoek heeft het afgelopen jaar metingen verricht om de doelstelling van het onderzoek te belichten. Deze metingen betreffen zowel de jaarlijks terugkerende metingen per kwartaal naar de gemiddelde bezoekfrequentie, de jaarlijkse meting naar het bereik, deskresearch naar het profiel van de bioscoopbezoeker op basis van gegevens van het CBS, een klanttevredenheidsonderzoek en deskresearch naar Europese filmprogramma’s. Deze metingen vormen samen de Bioscoopmonitor 2010/2011. Tevens is er een onderzoek gedaan naar bioscoopbezoek onder 40-plussers. De resultaten van dit onderzoek zullen binnenkort apart verschijnen.

De Bioscoopmonitor 2010/2011 is op aanvraag, voorzien van een motivatie, in te zien. Stuur hiervoor een e-mail naar info @ filmonderzoek.nl (spaties verwijderen).

5 Comments »

 • Anne schreef:

  L.S.

  Graag zou ik de bioscoopmonitor 2010/2011 willen aanvragen voor een new business idee dat ik graag zou uitwerken.

  In afwachting van uw reactie.

  Met vriendelijke goet,

  Anne

 • Chieter schreef:

  graag zou ik de bioscoopmonitor 2010/2011 willen aanvragen i.v.m. een profielwerkstuk. Zou u het naar dit e-mail adres willen sturen?
  mr-rodajc@hotmail.com
  ik hoor graag van u.
  mvg
  chieter

 • maud de vries schreef:

  L.S.

  Graag zouden wij de bioscoopmonitor 2010/2011 willen aanvragen voor een new business idee dat wij uitwerken.

  In afwachting van uw reactie.

  Met vriendelijke goet,

  Ane en Maud

 • Jan Pabbruwe schreef:

  L.S.

  Ik heb het aantal bioscoopbezoekers nodig voor het afgelopen jaar (jan 2011 t/m dec 2011). Zou u mij dit kunnen toesturen?

  Mvg,

  Jan

 • Stichting Filmonderzoek schreef:

  Beste Jan,
  Het aantal verkochte kaartjes is in te zien via de jaarverslagen van de Nederlandse Vereniging van Biosocopexploitanten en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs via http://www.nvbinfocentrum.nl In 2011 werden er 30,5 miljoen kaartjes verkocht. Het aantal bioscoopbezoekers, oftewel het bereik van de bioscopen en filmtheaters, was in 2011 54% van de Nederlandse bevolking, oftewel 7,3 miljoen bezoekers vanaf 16 jaar.

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.