Home » Bioscoopmonitor, Recente onderzoeken

Bioscoopmonitor 2012/2013 opgeleverd

Ingediend door aan 12 juli 2013 – 13:01 2 Comments

Stichting Filmonderzoek heeft Bioscoopmonitor 2012/2013 opgeleverd. Dit jaarlijks continu onderzoek biedt inzicht in hoe de inwoners van Nederland films consumeren. Het wordt uitgevoerd in opdracht van De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Het onderzoek richt zich primair op bereik, bezoekfrequentie, gedrag en motivaties ten aanzien van filmconsumptie en bioscoopbezoek, beoordeling van de dienstverlening, overige vrijetijdsbestedingen en mediagebruik, en marketing in de filmindustrie.

Naast de jaarlijkse meting van het bereik van de Nederlandse bioscopen en filmtheaters en de bezoekfrequentie van Nederlanders van 16 jaar en ouder aan bioscopen en filmtheaters, zijn er enkele themaonderzoeken uitgevoerd. Voor deze themaonderzoeken zijn zowel kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden gehanteerd, zijn er secundaire analyses uitgevoerd m.b.v. ‘open data’. De volgende themaonderzoeken zijn in de Bioscoopmonitor te vinden:

 • De Extra Dimensie. Profielen en ervaringen van Nederlanders met 3D bioscoopvoorstellingen
 • Het mediagedrag van bioscoopbezoekers.

De Bioscoopmonitor 2012/2013 is via de website van de NVB op te vragen, inloggen is wel vereist. De nieuwe Bioscoopmonitor is tevens aan te vragen via e-mail (info @ filmonderzoek.nl (verwijder spaties)), voorzien van een korte motivatie.

2 Comments »

 • Toine Goossens schreef:

  Mijnheer, mevrouw,

  Ik ben bezig om een brief te schrijven aan de leden van de gemeente raad Utrecht over het voorgenomen besluit om een Artplex met 8 doeken, 800 zitplaatsen, op te zetten. Mijn brief heeft betrekking op de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming.

  Ik heb het jaarverslag 2012 van NVF/NVB geraadpleegd. Daarin zijn wel cijfers over festivals, maar geen cijfers over gespecialiseerde filmtheaters opgenomen.

  Ik verzoek u mij die gegevens toe te sturen. Ik stel het erg op prijs uw e-mail vandaag nog te ontvangen. Morgen gaat de brief de deur uit en de raad neemt op 13 januari een besluit.

  Hartelijke groet,

  Toine (ABMM) Goossens AA
  Prof. H. de Vrieslaan 46
  3571 GJ Utrecht

  0653 833303

 • Stichting Filmonderzoek schreef:

  Beste Toine Goossens,

  U kunt hiervoor contact opnemen met de NVB via http://www.nvbinfocentrum.nl

  Vriendelijke groet,

  Stichting Filmonderzoek

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.