Home » Entertainmentnieuws

VoD dienst Netflix komt dit jaar naar Nederland

Ingediend door aan 19 juni 2013 – 14:46 No Comment

De NOS meldt vandaag dat één van de grootste video-aanbieders van de Verenigde Staten, Netflix, voor het einde van het jaar een dienst in Nederland begint.

Bij Netflix kan voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series worden gekeken via internet. Eenzelfde model introduceerde Spotify in de muziekwereld. Netflix is in een paar jaar tijd zo populair geworden dat het verkeer via de dienst soms meer dan een derde van al het Amerikaanse internetverkeer in beslag neemt. Netflix startte in 2007 met Video on Demand, waarmee films legaal via internet kunnen worden gekeken. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 36 miljoen abonnees in 40 verschillende landen.

De Hollywood Reporter geeftin dit artikel aan dat de CEO van Netflix, Reed Hastings, al eerder toegaf de dienst uit te willen breiden naar een nieuw land. Nederland is lang als een te klein land gezien, vooral in vergelijking met Engeland. Maar recent onderzoek van Stichting Filmonderzoek toont aan dat Nederland een sterke VoD groeimarkt heeft. Dit onderzoek laat zien dat het bereik van Vod in Nederland in drie jaar is verdubbeld.

In de techwereld wordt er al lang gespeculeerd over de mogelijke komst van de video-dienst. Nederlandse concurrenten, zoals Pathé Thuis en Ximon.nl zeggen de komst van Netflix aan te moedigen, omdat het de markt van online videodienst zou stimuleren vanwege de aandacht.

Bron: NOS.nl

Leave a comment

Add your comment below. You can also subscribe to these comments via RSS

Wees aardig. Hou het schoon te maken. Blijf bij het onderwerp. Geen spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.